buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-18In het spannende Buurman & Buurman dobbel- en bordspel ligt een hele stapel klussen op je te wachten. Goed dat Buurman & Buurman zo handig zijn. En jullie gaan ze helpen. Om een klus af te krijgen probeer je het juiste gereedschap bij elkaar te dobbelen. Je wint door 6 klusjes te doen óf door te kiezen voor grotere klussen, waardoor je snel aan 40 punten kunt komen. Klus jij sneller dan je medespelers? Dan roep je “A JE TO!”.

buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-4Het is snel te leren, spannend tot aan het eind maar bovenal ontzettend leuk om te spelen, dus goed voor uren speelplezier voor jong en oud!

Recensie:
Heerlijk, eindelijk een spel van onze favoriete vrienden. Na de filmpjes, de poppen en pleisters hebben we nu een heus Buurman & Buurman spel in huis!

Het is heel leuk vormgegeven met prachtige gefotografeerde afbeeldingen op stevig karton, met buurman en buurman huizen als speelborden en kleurige dobbelstenen om het geheel helemaal af te maken. Maar naast het feit dat de vormgeving erg goed geslaagd is, waar menig kind direct voor zou vallen, is het spel zelf ook bijzonder leuk om te doen.

buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-16 buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-15

De combinatie van de elementen goed kijken, kiezen voor risico of veiligheid en het toeval element met de dobbelstenen maken het tot een spannend spel waarbij je ook echt wel even goed moet kijken en nadenken.

buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-2Onze zoon van zes kan aan de bak want voor je een klus kunt gaan doen moet je eerst met je dobbelstenen de goede gereedschappen gooien (die ik overigens sneller op kleur dan op vorm kon selecteren maar voor de echte klussers onder ons kan dat gewoon op vorm of op naam) en moet je niet net met je pech dobbelsteen het symbool gooien van die klus want dan mag je hem niet doen.

buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-1Als je niet je gereedschap compleet hebt kan je er voor kiezen om te sparen en dus meerdere beurten te gebruiken om alle benodigdheden alsnog te vergaren.

Daar zit natuurlijk een risico aan: het kan veel beurten duren, iemand anders kan er met je klus vandoor gaan en je hebt de kans dat je pechdobbelsteen de volgende ronde net aangeeft dat je die klus niet mag doen. Maar met sparen kan je wel sneller punten halen omdat de klussen dan groter zijn!

Leuke toevoeging: steeds als er een klus is geklaard wordt er weer een nieuwe kluskaart neergelegd. Wanneer dit een A je to kaart is, mag degene die als eerste ‘A je to’ roept de kaart houden en in zijn huis stoppen.

buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-14

Klein detail over de spelregels; er zitten verschillende spelfoutjes in de tekst. Zou mooi zijn als de makers dit nog aanpassen want ik vind dit persoonlijk echt zonde in zo’n zorgvuldig vormgegeven spel.

buurman-buurman-bordspel-recensie-copyright-trotse-moeders-vaders-13

Al met al is het echt een goed bedacht spel en dat siert de makers want ik zie heel vaak spelletjes die vooral leunen op de bekendheid van de figuurtjes terwijl het spel zelf weinig boeiend is.

Buurman & Buurman spel
Bekijk op bol.comDobbel- en bordspel, 2-4 personen, 6+, Just Games
Bestel dit spel hier >>>>

Share