self-815795_960_720Je bent net vader geworden van een prachtige zoon of dochter, of misschien is de geboorte al weer even achter de rug. Naar het werk is er met je auto niets mis, maar buiten werktijden heb je regelmatig ruzie met kinderzitjes, kinderwagens en bagage die je eerder nooit nodig had. En dus kom je tot de conclusie: dit kan anders.

Natuurlijk spelen smaak en de persoonlijke situatie een rol bij de keuze van jouw nieuwe auto. Zaken die het vervoer kunnen vergemakkelijken zijn bijvoorbeeld; ruimte, de praktische inrichting en de prijs. Je zal vast ook willen kijken naar het ontwerp of naar de veiligheid en het verbruik.

family-932245_960_720Ruimte & praktische inrichting
In je nieuwe auto moeten de kinderen en de bagage gemakkelijk meekunnen. Heb je meerdere kinderen en veel bagage dan kan een MPV erg handig zijn. Je hebt deze auto’s in verschillende afmetingen. Voorbeelden van compacte MPV’s zijn bijvoorbeeld de Renault Scenic, Volkswagen Touran of Citroen Berlingo. Wil je meer ruimte, kijk dan eens naar de Renault Espace, de Volkswagen Sharan en de Ford Galaxy.

Is een MPV jou te groot, maar wil je wel gemakkelijk kunnen in- en uitladen? Kijk dan eens naar een strak ontworpen stationwagen. Ook hierin kun je vaak kiezen voor een compacte en een ruime variant. Compacte stationwagens zijn een Renault Megane Estate, Toyota Auris Wagon of Peugeot 308 Station. Ruimere alternatieven zijn de grotere middenklassers zoals de Volkswagen Passat Variant, Toyota Avensis Wagon en de Ford Mondeo Wagon.

Een tip voor het interieur; kies voor lederen bekleding. Hier krijg je vlekken gemakkelijker uit dan uit stoffen bekleding.

Betaalbaarheid
Niet alleen de ruimte in de auto is afgenomen sinds je vader bent. Ook de ruimte in de portemonnee is waarschijnlijk verkleind. Binnen het budget blijven begint met een goede prijs voor je huidige auto. Een handige methode daarvoor is je auto inruilen, zoals mogelijk is op ikwilvanmijnautoaf.be.

Vervolgens kun jij je concentreren op de nieuwe auto. Houdt er rekening mee dat een grotere auto weliswaar comfort biedt maar vaak duurder is in aanschaf, meer wegenbelasting kost en meer brandstof verbruikt.

Share