invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-coverOp een zonnige dag, als ik nietsvermoedend loop te dromen over Patty Spring en Benjamin op school les krijgt over de Grote Invasie van de Piratenkatten in 1207, gebeurt er iets verschrikkelijks: “KATTEN IN ZICHT!!!”

En inderdaad, aan de horizon doemt een gi-ga-gantische vloot op. 9 galjoenen, 3 kruisers, 25 gepantserde motorboten, 7 catamarans, 17 zeilschepen, 3 onderzeeërs, 44 gevechtsrubberboten, 81 waterfietsen en 113 surfplanken, allemaal barstensvol met tot de tanden gewapende Piratenkatten, stomen op naar de haven van Rokford. Keizer Kattenklauw III is van plan om af te maken wat zijn voorouders niet is gelukt: de verovering van Muizeneiland.

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-8

Met muis en macht probeer ik de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Veel dappere knagers verenigen zich in de K.T.K. (Knagers Tegen Katten) en strijden om ons geliefde eiland uit de klauwen van de Piratenkatten te houden. Maar het lijkt wel alsof de katten steeds van tevoren weten wat we van plan zijn… Het ziet er somber uit voor ons en mijn hart zinkt helemaal in mijn schoenen als Patty als krijgsgevangene wordt afgevoerd naar het vlaggenschip van Keizer Kattenklauw. Gelukkig bevinden ook Oscar Tortuga en Katelijne zich aan boord en zij hebben andere plannen…

Recensie
Vooraan in het boek wordt al duidelijk vertelt dat dit een spannend boek is. En dat is goed om te weten, want voor sommige kinderen, die dol zijn op de boeken van Geronimo Stilton, kan dit boek een beetje tè spannend zijn. Ik vermoed dat de meeste kinderen vanaf een jaar of 9 dit boek prima kunnen lezen, maar kijk voor de zekerheid even mee!

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-6

De grote invasie van Rokford is een zogenaamd ‘Gi-ga boek’, een lekker dit boek, wel met illustraties uiteraard, sommige zelfs van twee pagina’s breed, maar toch ook erg veel tekst. Een echt dik leesboek dus.

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Het avontuur over De grote invasie van Rokford beslaat 320 pagina’s en zoals altijd is er nog een bijlage achterin het boek. Ditmaal is dat het dagboek van Oscar Tortuga, wat erg leuk is om te bekijken en te lezen, zeker nadat je het piratenavontuur uit hebt.

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Het boek zelf gaat over een invasie van het Muizeneiland door piratenkatten onder leiding van Kattenklauw, een woeste kat die snode plannen heeft. Rokford is de hoofdstad van Muizeneiland en daar treffen we onze geliefde muizenvrienden Geronimo, Thea, Benjamin, Klem en vele andere muizen die in andere boeken van De Wakkere Muis ook voorkomen.

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Op school is er net verteld over de grote invasie van Rokford in 1207 wanneer er ineens een echte invasie dreigt: Kattenklauw de derde is met een indrukwekkende vloot onderweg. Degenen die zich willen verzetten zetten de groep “Knagers tegen Katten” op, afgekort K.T.K. En dan volgt een kat-en-muis-spel met als inzet Rokford.

Soms lijken de muizen te winnen, dan zijn de katten weer aan de beurt. Er wordt zelfs gesproken over marteltechnieken….

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-4

In ieder geval een echt spannend boek. En omdat het lekker dik is, kunnen je kinderen zich helemaal inleven en meeleven met de veldslagen en de intriges. Zelf vond ik het erg leuk om dit boek te lezen en ik denk dat mijn jongste zoon het over een jaartje graag zelf leest!

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-9

Bij het boek zit een bouwplaat van een piratengaljoen. Leuk om zelf in elkaar te zetten. De losse cover bevat aan de binnenkant een “uitklapplaat” die ik met behulp van onze hond ook voor jullie heb gefotografeerd 😉

invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-12 invasie-rokford-geronimo-stilton-piraten-recensie-copyright-trotse-vaders-10

Kortom: weer een mooi boek van Geronimo Stilton, spannend en prima vormgegeven. En zelfs leerzaam, want een heleboel “moeilijke woorden” worden duidelijk uitgelegd.

De grote invasie van Rokford – Geronimo Stilton
Gi-ga boek, hardcover, 392 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share