jacht-op-de-zwarte-tulp-thea-stilton-recensie-copyright-trotse-vaders-coverEindelijk! De Thea Sisters komen naar Nederland! Violet is in Amsterdam om deel te nemen aan een super-exclusieve schildercursus en heeft de tijd van haar leven. Maar als de vader van Jan, een van haar Nederlandse medecursisten, ineens spoorloos verdwijnt slaat de sfeer volledig om. Violet wil er alles aan doen om Jan te helpen en roept onmiddellijk de hulp van haar vriendinnen in om de vermiste knager op te sporen.

De vader van Jan is bollenkweker en heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van een gi-ga-waardevolle nieuwe tulpensoort. Zou het kunnen dat hij het slachtoffer is geworden van kwaadwillende snuiters die het op zijn tulp hebben voorzien?

Recensie
Mijn 9-jarige dochter vindt De jacht op de Zwarte Tulp haar lievelings-Thea-Stilton-boek, en dat wil wat zeggen! Ze vertelt zelf:

Violet gaat leren schilderen in Amsterdam en dan gaan ze eten bij een vriend. De vader zou koken, maar toen was hij er niet toen ze wilden eten. Hij was verdwenen!

jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-2 jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Maar overmorgenavond zou die vader wat uitleggen over een tulp, die hij de zwarte tulp noemt. Omdat de vader vermist werd, belde Violet de andere Thea Sisters. Ze kwamen allemaal, alleen Thea Stilton niet, die is niet in dit boek.

jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-7

Ze gingen eerst zelf zoeken, op de fiets, en toen kwamen ze bij een hek waar een zwarte tulp afgebeeld was. Toen ze daar gingen kijken werden een paar Thea Sisters gevangen genomen. Uiteindelijk komt het goed, maar hoe precies, moet je natuurlijk zelf lezen.

jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-1 jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Ik vond het heel leuk omdat er soms een tip in het boek staat. Dan moet je zelf op plaatjes gaan zoeken naar een tip en zo kun je zelf echt meedoen met het boek.

 

jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Het is ook leuk dat het in Nederland is, want daar wonen wij ook. En wij gaan ook wel eens naar Amsterdam. Achterin staat ook allemaal informatie over Nederland en Amsterdam. Er staan ook spelletjes in en recepten, met bloemen!

jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-6 jacht-zwarte-tulp-thea-geronimo-stilton-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Het was wel een spannend boek, maar niet zo spannend dat ik het alleen overdag kon lezen. Ik kon ook ’s avonds lezen voor ik ging slapen en ging dan niet eng dromen of zo. Ik vond De jacht op de Zwarte Tulp echt een heeeel, heeeeeel leuk boek!

De jacht op de Zwarte Tulp – Thea Stilton
Hardcover, deel 19, 224 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share