qixels-recensie-copyright-trotse-vaders-3Bouw je ontwerp Qixel per Qixel op! Qixels zijn de blokjes die je aan elkaar hecht met water. Creëer je eigen wereld met de themanavulpakketten en kies uit coole thema’s, zoals Monsters uit de diepten, Skelettenleger, Insectenwereld, Middeleeuwse gekte, Ruimte-invasie en Monstermanie!

Recensie
Er zijn allerlei verschillende Qixel-pakketten. Wij kregen ter recensie het navulpakket Monstermanie opgestuurd.

Laat ik beginnen met te zeggen dat na-vul-verpakking geen goede omschrijving is. Zonder eerst een basispakket in huis te halen, kun je prima met deze pakketjes aan de slag. Er zit voldoende in om zonder andere materialen te kunnen knutselen.

qixels-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Qixels is creatief speelgoed. De manier van spelen lijkt een beetje op de strijkkralen die we ook in huis hebben. Maar deze hoeven niet gestreken te worden, deze hechten eenvoudig aan elkaar door er even met water overheen te sprayen en het te laten drogen. Dat kan je kind dus prima zelf!

Qixels zijn geen kraaltjes, zoals bijvoorbeeld bij Beados, maar vierkantjes. Eenvoudig vast te pakken en te plaatsen dus. Een afbeelding namaken is dan ook zo gebeurd. Alweer minder frustratie dan bij strijkkralen (waar frustratie 1 uiteraard is dat ze bij een geringe aanraking alweer van het bord afvliegen, dit gebeurt bij Qizels niet zo snel!).

qixels-recensie-copyright-trotse-vaders-2

De verpakking die wij in huis hadden, vond mijn zoon erg leuk. Hij kan er monsters mee maken en de vierkante vorm van de Qixels doen hem denken aan zijn favoriete game: Minecraft. Groot succes dus!

De diverse verpakkingen Qixels zijn leuk geprijsd waardoor hij zelf ook voor een nieuw pakketje kan sparen. Kortom: Qixels zijn echt een aanrader voor creatieve kinderen die wat minder geduld hebben voor kraaltjes of voor kinderen die graag iets ‘stoers’ maken.

De diverse verpakkingen Qixels vind je hier >>>>

De navulverpakking Monstermanie kun je hier bestellen >>>>

Screenshot 2016-03-29 at 18.28.26

Share