toen-mijn-vader-een-reus-was-recensie-copyright-trotse-vaders-coverHoe een meisje ontdekt dat haar vader geen reus is, maar een mens zoals iedereen.

Op zijn schouders droeg mijn vader me rond. Ik zag de hele wereld: de mensen, de straten, de bossen en in de verte de zee.

Je bent nu groter dan ik!‘ riep hij dan, en lachte. Zijn lach bulderde als onweer in de bergen. Mijn lach rinkelde als los geld dat uit zijn broekzak op de grond viel.

Mijn vader wierp me in de lucht, en weer, en weer. Zonder vleugels vloog ik door de hemel.

Recensie
Wat een bijzonder boek is Toen mijn vader een reus was. Het is een prentenboek, peuters en kleuters zullen zich vast vermaken met de (herkenbare) situaties op de tekeningen, maar het boek is volgens mij vooral geschikt om samen met iets oudere kinderen te lezen.

toen-mijn-vader-een-reus-was-recensie-copyright-trotse-vaders-2

In het boek zie je een meisje opgroeien. Van een baby, die door haar sterke papa in de lucht kan worden gegooid, tot een kleine meid die kan paardje-rijden op zijn rug en die haar vader als een reus ziet.

toen-mijn-vader-een-reus-was-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Dit komt wel vaker in prentenboeken voor. Wat Toen mijn vader een reus was, bijzonder maakt, is dat het boek daarna nog verder gaat. Het meisje groeit door en neemt afstand van haar vader. Nog later is ze even groot als haar vader, en ontdekt ze dat hij geen reus is, maar een mens, net zoals zij dat is.

toen-mijn-vader-een-reus-was-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Een enorm liefdevol boek, prachtig om voor te lezen, maar ook voor jezelf is het een mooi boek over het proces van loslaten wanneer je kind opgroeit.

toen-mijn-vader-een-reus-was-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Prima (Vaderdag)cadeau om vaak in te kunnen kijken en lezen!

Toen mijn vader een reus was – Pieter van Oudheusden & Inge Bogaerts
Hardcover, prentenboek, 32 pagina’s, 6+, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

toen-mijn-vader-een-reus-was-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Share