weet-jij-alles-over-voetbal-recensie-copyright-trotse-vaders-2Voetbal moet je leren. Het is geen makkelijke sport. Je moet hard kunnen lopen. Koppen en schieten. Aanvallen en verdedigen. En nog veel meer. Weet je hoe ze vroeger voetbalden? Dit boek vertelt je alles!

Weet jij alles over voetbal? is een boek uit de serie Zoeklicht Informatief van uitgeverij Zwijsen, die speciaal voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen is ontwikkeld. Juist zij hebben vaak moeite een leuk boek te vinden. Zoeklicht Informatief maakt het lezen weer leuk.

De boeken zijn leestechnisch eenvoudig, terwijl de inhoud aansluit bij de belevingswereld van kinderen van 8 jaar en ouder. Ze zijn goed in te zetten ter voorbereiding van een spreekbeurt.

Recensie
weet-jij-alles-over-voetbal-recensie-copyright-trotse-vaders-3Wat blij waren wij met het boek Weet jij alles over voetbal? Mijn grote vriend is een enorme voetbalfan en is altijd in de weer met de bal, de bekende voetbalplaatjes of op YouTube voetbalfilmpjes kijken. Dus voordat ik de vraag kon stellen of hij mij misschien wilde helpen met het recenseren van dit boek had hij het al in zijn handen en was al begonnen met lezen.

Mijn grote vriend zit in Groep 4 en heeft geen problemen met lezen. Dit boek is speciaal geschreven voor kinderen die wel moeite hebben met lezen en in Groep 6 zitten. Hierdoor is het heel fijn opgebouwd en zeer helder geschreven. Korte zinnen die allemaal maar 1 regel beslaan. Hierdoor is er veel overzicht voor het kind. Iedere regel weer een nieuwe zin, geen last van intonaties die door lopen.

Echt hele moeilijke woorden komen er niet echt in voor. Al worden ingewikkelde woorden ook niet overdreven vermeden. Een prima combinatie. Moeite om het boek te lezen had hij dan ook niet.

weet-jij-alles-over-voetbal-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Het boek behandelt zeer veel aspecten van het voetbal. Van de basis van het voetbal, hoe ziet een opstelling eruit en wat zijn de namen van de verschillende plekken in, op en rond het veld tot een stukje geschiedenis en uitleg van de huidige regels.

Maar het allermooist, was de uitgebreide aandacht in het boek voor onze grote voetbalheld Johan Cruijff. ’s Werelds beste voetballer die nog steeds bij jong en oud bekend is en een voorbeeld voor vele blijft. Wat bijzonder wat deze man voor het voetbal in de hele wereld heeft betekend, echt ongekend.

weet-jij-alles-over-voetbal-recensie-copyright-trotse-vaders-cruijff

Mooi dat er ook aandacht wordt besteed aan de mindere kanten van het voetbal. Dit gebeurt gelukkig op een positieve manier. Zo wordt er stil gestaan bij wie de baas is op het veld; de Scheidsrechter, en dat je daar naar moet luisteren en niet in discussie moet gaan. Een zeer actueel thema wat niet alleen voor de spelers op het veld, maar vaak juist voor de ouders langs het veld geldt. Laat iedereen lekker ballen, we zijn Johan Cruijff in het Nederlands elftal niet. Helaas zijn we meestal maar gewoon de C4 van FC Top.

weet-jij-alles-over-voetbal-recensie-copyright-trotse-vaders-6

Alle tekst op bladzijdes van het boek Weet jij alles over voetbal? wordt ondersteund met illustraties of foto’s. Deze zijn net als de tekst heel helder en duidelijk. Passen echt bij de tekst en laten zien wat je net gelezen hebt. Visueel valt er veel te beleven in het boek.

Afsluitend worden er leuke tips gegeven voor een spreekbeurt of presentatie maar ook wat je nog meer zou kunnen doen, een verslag van een wedstrijd maken of een interview doen met een “oude” voetballer.

weet-jij-alles-over-voetbal-recensie-copyright-trotse-vaders-8

Wij hebben genoten van dit boek en hebben het lekker samen gelezen en alle illustraties besproken. Grote vriend heeft weer genoten van al dat moois. En ik heb op mijn beurt weer genoten van de de leuke en bijzondere gesprekjes die we door dit boek met elkaar hebben gehad. Voor moeilijkere lezers zit er ook een CD bij die het boek voorleest, ook super handig natuurlijk!

Weet jij alles over voetbal? kun je hier bestellen >>>>

Share