gitaarmoord-recensie-copyright-trotse-vaders-1Inspecteur Sarti is een serie échte, klassieke detective voor kinderen, à la Baantjer. Trefwoorden zijn spanning en humor. Perfect voor jongens die niet van flauwe boeken houden!

De gitaarmoord is een spannende detective waarin Inspecteur Sarti voor vele raadsels staat. Zoals gewoonlijk kan zijn jonge vriend Spriet het niet nalaten zijn neus in de zaken van de inspecteur te steken. Dat lijdt tot hilarische, maar ook gevaarlijke situaties.

Inspecteur Sarti maakt graag een ommetje door zijn wijk. Tot er plotseling wordt geschoten in het café. Er valt zelfs een dode. Wie is de moordenaar?
En wie steelt er deurmatten, sleutels en een gitaar!?
Inspecteur Sarti heeft nog nooit zo’n vreemde zaak moeten oplossen.
En Spriet? Die spijbelt om een handje mee te helpen, maar loopt dan zelf groot gevaar.

Recensie
Mijn oudste is 12 en we kijken al best pittige films en series samen. Toch ben ik wat huiverig om hem boeken te geven, anders dan kinderboeken. Wanneer ik voorlees, of met hem mee kijk naar een film, kan ik goed inschatten wanneer het te spannend wordt. Wanneer hij zelf leest, weet ik het pas achteraf.

gitaarmoord-sarti-recensie-copyright-trotse-vaders-1

De gitaarmoord is een boek, geschreven voor kinderen van minimaal 10 jaar, waarin een echt detective-verhaal toegankelijk is gemaakt voor kinderen. Niet kinderen die een raadsel oplossen, maar een echte inspecteur en een echte moord. En toch geschreven voor kinderen.

gitaarmoord-sarti-recensie-copyright-trotse-vaders-3

Even een drempel over dus, om dit boek aan mijn oudste te geven om te lezen, maar gelukkig heb ik er goed aan gedaan want hij was enorm enthousiast.

gitaarmoord-sarti-recensie-copyright-trotse-vaders-4

Zijn eigen mening over De Gitaarmoord:

Het is een erg leuk boek. Een beetje verwarrend omdat ik het vorige boek (nog) niet heb gelezen. Maar na een tijdje heb je het wel door.

gitaarmoord-sarti-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Het gaat over een inspecteur die een moord moet oplossen. Het is wel spannend en ook leuk om mee te denken over wie het gedaan heeft.

De gitaarmoord – Loriano Macchiavelli
Tweede boek over Inspecteur Sarti
Hardcover, 132 pagina’s, uitgeverij La Zeta
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder links naar beide boeken over Inspecteur Sarti. Hopelijk komen er nog meer!

Bekijk op bol.com

Share