Een Minecraft avontuur: Strijd om Elementia – deel 2: Nacht van het kwaad

minecraft-elementia-boek-2-recensie-copyright-trotse-vaders-coverVier maanden zijn verstreken sinds Stan de leiding overnam van de Minecraft server Elementia. Onder het bewind van Stan en zijn vrienden, is Elementia uitgegroeid tot een van de meest succesvolle servers in de geschiedenis van Minecraft. Maar niet alles gaat goed. De onheilspellende organisatie Noctem Alliance belaagt Element City met afschuwelijke terroristische aanslagen. Hoewel Stan en zijn vrienden keihard terugvechten, lukt het niet om de Alliantie neer te halen. De spanning loopt op en er dreigt een vreselijke oorlog uit te breken. Om het recht te laten zegevieren zal Stan belangrijke maar bijna onmogelijke beslissingen moeten nemen. Stan en zijn vrienden bereiden zich voor op de komst van een allesomvattende vernietiging.

Recensie
Minecraft is het bestverkopende PC-spel aller tijden en is al zo’n 20 miljoen keer verkocht. Het is mateloos populair, ook bij (jonge) kinderen.

Wil je meer weten over wat Minecraft is, klik dan hier >>>>

En nu is er dus een serie boeken waarin een echt Minecraft-avontuur beleefd kan worden. Ik vind het een briljant idee: inspelen op iets wat enorm veel kinderen leuk vinden, daarmee krijg je ze wel aan het lezen!

elementia-2-nacht-kwaad-minecraft-boek-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Mijn twee jongens hebben allebei het eerste deel over de Strijd om Elementia al uit. Voor hun recensie van Elementia 1, klik hier >>>>

elementia-2-nacht-kwaad-minecraft-boek-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Mijn oudste heeft het tweede deel ook al uitgelezen, mijn jongste is er nog in bezig. Vandaar voor dit deel alleen de mening van mijn oudste zoon van 12,5 jaar:

Elementia 2 gaat over de strijd tegen de Noctem Alliantie. Dit is de nieuwe vijand van Stan en zijn vrienden, nu hij niet meer tegen de koning hoeft te vechten (dat deden ze in deel 1).elementia-2-nacht-kwaad-minecraft-boek-recensie-copyright-trotse-vaders-3

De Noctem Alliantie is nog erger dan het leger van de koning. Ze zijn erg gevaarlijk en willen mensen doden. Het is eigenlijk een soort terroristische groep. Ze plegen aanvallen op onschuldige mensen en plaatsen explosieven. Ze zijn dus ook moeilijk te verslaan.

 

elementia-2-nacht-kwaad-minecraft-boek-recensie-copyright-trotse-vaders-5

Het tweede boek is minder grappig dan het eerste deel, omdat er zoveel gruwelijke dingen gebeuren. Toch moest ik soms wel lachen. Het is wel bloederig en gewelddadig, dus niet zo geschikt voor jonge kinderen.

 

elementia-2-nacht-kwaad-minecraft-boek-recensie-copyright-trotse-vaders-7

Het beste is om eerst deel 1 te lezen. Die is namelijk ook heel leuk en dan snap je dit deel ook beter. Nu wil ik heel graag deel 3 gaan lezen, want het Alliantie leger is nog niet verslagen.

 

elementia-2-nacht-kwaad-minecraft-boek-recensie-copyright-trotse-vaders-6

Maar verder verklap ik niets, je moet gewoon zelf alle delen van Elementia gaan lezen. Echt!

Strijd om Elementia – deel 2: Nacht van het kwaad – Sean Fay Wolfe
Tweede deel van Een Minecraft avontuur
Paperback, 448 pagina’s, uitgeverij van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

En hier bij bol alle boeken van Elementia:
Bekijk op bol.com

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Hoera! BOB is 15 jaar!
De tweeling gaat aan de slag met Sints Cadeaumachine!
Share