fullsizerender-2Ooit van een zeevarken of zeemuis gehoord? Of van een zeekoe? Nee? Ze bestaan echt! Hond heeft zijn verre verre verre neef de zeehond zelfs al ontmoet. Hij vertelt er enthousiast over aan zijn vriendjes. Als er boerderijdieren in zee leven, is er vast ook een zeekip, denkt Kip blij. Ze knutselt een duikpak in elkaar en gaat op zoek.

Recensie
Op zoek naar de zeekip is een erg grappig boek. Het is zo geschreven in kinderlogica. Kip hoort van het bestaan van zeehonden, zeekoeien en zeepaarden en is er van overtuigd dat er dan ook een zeekip moet bestaan. Ze gaat aan de slag om voor zichzelf een duikpak te maken.

Het is één van mijn favoriete platen in dit boek: Zeekip zit als een heus mens aan een grote tekentafel en ontwerpt een prachtig duikpak.

fullsizerender-5

Dan vertrekt ze naar de zee om alle zeedieren te ontmoeten. Grappig detail is dat alle dieren bestaan: zeemuis, zeekat, zeehond, zeepaard en zeekoe. Ook zeevarkens bestaan (een andere naam voor de bruinvis) maar de grap is dat hij er in het boek uitziet als een soort omgetoverd varken.

img_6281

Vervolgens vindt kip de vliegende vis, die niet echt een betere naam heeft dan dat. Aangezien kip ontdekt heeft dat de zeedieren niet op hun naamgenoten van het vaste land lijken, concludeert ze samen met de vliegende vis dat ze allebei vleugels hebben en dat ze daarmee prima verre nichten kunnen zijn en daarom noemen ze de vliegende vis voortaan de zeekip.

fullsizerender-3

Een erg schattig prentenboek met een leuk verhaal en mooie illustraties.  Heerlijk om keer op keer met je kind te lezen.

Op zoek naar de zeekip – Joke Eikenaar
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share