Ben jij ook fan van de waargebeurde verhalen uit de Lang geleden…-serie? Kinderen kunnen nu ook zelf leren lezen aan de hand van deze verhalen! Maak kennis met de Lang Geleden…-AVI-serie.

Piet en de zee is een AVI-verhaal over de beroemde schilder Piet Mondriaan en zijn vriendschap met de schilder Jan Toorop. En nog wel op het allerlaagste AVI-niveau: AVI-start. Op sfeervolle wijze geïllustreerd door Alex de Wolf.

Recensie
Heerlijk, een startend leesboekje met een leuk thema, wat echt al een beetje verhaal heeft en waar je als ouders met je kind in ieder geval even stil kunt staan bij het verhaal en het boeiend kan maken. Ik vind heel veel eerste boekjes zo saai, wat natuurlijk heel logisch is, maar daarom is dit wel verrassend.

fullsizerender fullsizerender-2

Uiteraard is Piet en de zee niet moeilijk en in taal geschreven die past bij het leesniveau van midden groep 3, maar het maakt het zo leuk dat het over het leven van 2 schilders gaat en hoe zij destijds werkten, wat mensen er van vonden etc. Als je na het lezen, of juist ervoor, daarover in gesprek gaat wordt het een heel levendig boek.

fullsizerender-1 fullsizerender-4

In het boekje zie je op de prenten een leuke impressie van de manier van schilderen en de o zo bekende stijl van Piet Mondriaan. Mooi om te lezen hoe vernieuwers in de kunst te werk gaan: ik kan het zo doen als iedereen, maar ik doe het zo, ik maak wat ik wil. En dat er dan iemand is die in je gelooft en je podium geeft. Best bijzondere lessen in zo’n eenvoudig kinderboek!

Piet en de zee – Arend van Dam
Zelf lezen over Lang geleden….. AVI-start – AVI M3
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share