Urenlang speelplezier met deze houten constructieset. Maak de voertuigen volgens de voorbeelden of creëer je eigen constructie. Je kunt ze steeds weer uit elkaar halen en iets nieuws maken!

Inhoud: 9 houten blokjes, 30 plastic pinnen, 7 houten wielen, 7 plastic wielkapjes, 15 plastic constructie onderdelen, koord, hamer en gebruiksaanwijzing.

Recensie
Leuke constructieset die is genomineerd om speelgoed van het jaar te worden. Ik vind het leuk spul. De elementen zijn verschillend van vorm en materiaal en het daagt daarmee uit om allerlei verschillende constructies te bedenken en uit te proberen.

Mijn kinderen zijn wel zo dat ze meteen met het bijgeleverde instructie boekje (met enkele voorbeelden) aan de slag gaan omdat ze het nou eenmaal leuk vinden om dat coole vliegtuig te maken dat voorop de doos staat maar vervolgens kan je er ook urenlang gewoon lekker met bezig zijn en zelf dingen bedenken. Het materiaal is niet extreem luxe, maar daarmee ook betaalbaar en het is stevig genoeg om een tijd mee te gaan.

fullsizerender-4

Je kunt het makkelijk in en ook weer uit elkaar krijgen. Zonder al te veel moeite, en dat vind ik voor jonge kinderen wel een belangrijk criterium, blijven de onderdelen aan elkaar hangen en creëer je binnen de kortste keren een grappig ‘iets’. Ik word er wel meteen hebberig van in de zin van dat ik meer en vooral nog meer vormen zou willen hebben. Ronde balletjes bijvoorbeeld, of juist vierkantjes in verschillende maten. Maar volgens mij heb ik daar meer last van dan mijn kinderen.

img_6286

Dit Totum speelgoed is bedoeld vanaf een jaar of drie / vier maar mijn zevenjarige zoon viel er ook meteen op aan. Dat is en blijft tot het leuke van constructiemateriaal: als het goed is ga je er mee bezig zodra het voor je ligt. Hoe oud je ook bent.

Totum Construxions
Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2016
Bestel deze constructie-set hier >>>>

Share