De doorgewinterde misdaadverslaggever Pieter Volmer is in gedachten verzonken onderweg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma dat zijn carrière tot grote hoogte kan brengen. In een moment van onoplettendheid rijdt hij een vrouw dood.

In blinde paniek neemt hij een verstrekkend besluit. Hij verbergt het lichaam. Kort daarop blijkt dat de dode vrouw Evi de Leeuw is, producent van het tv-programma. Tot overmaat van ramp blijken er getuigen te zijn die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie…

Recensie
Geen weg terug is de derde thriller van Edward Hendriks en voor mij de eerste van hem die ik las. En ik vond hem erg goed!

Het boek is opgebouwd in een heleboel hoofdstukken waarbij de datum en tijd aangegeven staan. Daardoor heb je goed door wat er voorafgaande aan de ‘overrijding’ en vooral wat er daarna gebeurt.

Er worden verschillende invalshoeken gekozen, verschillende mensen worden gevolgd, waardoor je als lezer een completer beeld hebt dan de hoofdpersonen in het boek. Dit maakt het extra spannend!

Er wordt ook teruggeblikt op een heftige gebeurtenis 14 jaar eerder, die niet los te zien is van de keuzes die in het heden gemaakt worden. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het boek is heel logisch verteld en iedere keer krijg je als lezer een nieuw stukje informatie waardoor je zelf mee blijft denken.

De schrijfstijl is prettig en dusdanig goed dat je wel door wilt lezen. Want hoe zit het nu eigenlijk? Op wie hebben de “slechteriken” het nu eigenlijk gemunt. En waarom doen de mensen in het boek hetgeen ze doen?

Wat mij betreft echt een aanrader voor de zomeravonden die er aankomen. Lekker lang lezen in een onderhoudend en spannend boek. Ik ga ook de eerder verschenen boeken van Edward Hendriks aanschaffen!

Geen weg terug – Edward Hendriks
Paperback, 256 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share