Het nieuwe spookhuis op de kermis heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt. Nera ontdekt dat deze griezels echt zijn. Ze zijn ontvoerd door Herwald, de eigenaar van het spookhuis. Nera besluit de griezels te helpen. Maar dat gaat niet zonder gevolgen…

Recensie
Soms is het lastig om in te schatten of je kind al oud genoeg is voor een bepaald boek. Ze kunnen dan wel stoer alle Harry Potter-films gezien hebben, maar een boek komt vaak veel dichterbij… Bij dit boek twijfelde ik ook of mijn jongste zoon er te jong voor zou zijn, hij is 10 jaar, maar hijzelf was er van overtuigd dat het zijn nieuwe lievelingsboekenserie ging worden….

Afgesproken dus dat hij Het nieuwe spookhuis mocht lezen, maar dan wel overdag en niet vlak voordat hij moet gaan slapen! En gelukkig was hij enthousiast, lees maar:

De hoofdpersoon is Nera. Dat is een meisje en ze woont op de kermis met haar vader en grootmoeder. Ze runnen een spookhuis wat altijd veel bezoekers trok. De grootmoeder heeft een waarzeggerij-hut. Op een dag komen er opeens heel weinig bezoekers in hun spookhuis omdat er ander spookhuis is gekomen. Nera en haar vader namen er een kijkje en het spookhuis zag er heel eng en heel echt uit.

Ze konden maar niet uitvinden hoe de trucs werkten, zoals een vleermuis die veranderde in een vampier, en toen bleek dat het spookhuis werd gerund door een dwerg, die Herald heet en die echte monsters en zo gestolen heeft! Nera wil de griezels helpen, maar hoe ze dat doet en wat er allemaal gebeurt moet je zelf maar lezen!

Ik vind Het nieuwe Spookhuis een heel spannend boek en er is ook een zielig stukje wanneer de vampier over zijn leven in Transsylvanië vertelt, over een jongen die opgeofferd wordt. Maar ik kon het wel aan, en ik heb ook niet over het boek gedroomd, dus ik wil heel graag de andere delen straks ook lezen!

De engste serie ooit 1 – Het nieuwe spookhuis [recensie] – Tjerk Noordraven
Hardcover, 176 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Share