Reis door de ruimte met André Kuipers! Trotseer de ruimte en ga op jacht naar verbazingwekkende objecten en verschijnselen uit het universum. Bij iedere missie die je voltooit leer je over het heelal en verdien je een flightpatch. Weet jij zo snel mogelijk je missies te volbrengen en als eerste terug te keren naar je raket? Dan heb je gewonnen!

Recensie
Wie TrotseVaders.nl al langer volgt, weet dat wij (mijn jongste zoon en ik) bijzonder veel interesse hebben in ruimtevaart en erg blij zijn met André Kuipers, die niet alleen twee fascinerende ruimtereizen gemaakt heeft, maar ook zijn kennis over de ruimte en over ruimtevaart op een toegankelijke manier weet te delen. Er zijn boeken verschenen, ook kinderboeken! en onlangs zijn we naar de prachtige show van André Kuipers in Ziggo Dome geweest (SpacEXperience Live) waar we volgend jaar weer graag naar toe gaan!

En nu is er dan ook een spel. Een aangenaam geprijsd spel van zeer goede kwaliteit. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de ruimte, maar ook gewoon leuk om te spelen (en je steekt er nog wat van op ook!).

 

Het spel bestaat uit tien verschillende speelborden, met oplopend niveau / moeilijkheid. Ieder speelbord vertegenwoordigt een andere planeet. Er is een raket en er zijn voor vier spelers vier verschillende ruimtevaarders (in rood, blauw, groen en geel)

Het spel is bedoeld voor iedereen vanaf 8 jaar. Ik denk dat dit een prima leeftijdsindicatie is, omdat het echt een ander soort spel is dan andere spellen. Neem bijvoorbeeld de manier van je pion (ruimtevaarder) verzetten: je mag een aantal ‘stappen’ zetten, maar kunt dus niet halverwege een route stoppen op een bepaald punt. Net zoals in de ruimte moet je doorzweven tot je niet meer verder kunt. Erg leuk, het vraagt een andere manier van vooruit-denken wanneer je een bepaalde route wilt volgen!

De bedoeling is om “flightpatches” te verzamelen. Bij iedere ruimtemissie worden die weer opnieuw verdeeld. Bij de flightpatches hoort ook weer informatie, en ook op het speelbord is informatie terug te vinden. Leerzaam dus.

Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van het spel voor deze prijs. Het is echt erg degelijk en door de verschillende speelvelden en de herverdeling van de opdrachten, biedt het ongelooflijk veel speelplezier. Je kunt er voor kiezen om een korte ruimtemissie te doen, maar je kunt ook meerdere missies achter elkaar doen waardoor je zelf kunt kiezen hoe lang je speelt.

Mijn tweeling van 11 jaar is -net zoals is-  enorm enthousiast over dit spel. We spelen het vaak met ons drieën, omdat het voor ons net wat leuker is om met meerdere astronauten op het bord te staan. Dat maakt het nog spannender! Reis door de Ruimte is echt een enorm leuk spel, een aanrader!

Reis door de ruimte – bordspel
André Kuipers, Just Games, 8+, 2-4 spelers
Bestel dit spel hier >>>>

Voor een duidelijke spelinstructie zie:

Share