Volg Clara in een betoverend Kerstavontuur in deze navertelling van het klassieke balletverhaal De notenkraker. Ga je mee? Dan zie je hoe de Notenkraker met de Muizenkoning strijdt, ontmoet je de Suikerfee en reis je naar Snoepjesland, waar van alles te beleven valt. Er zit bovendien muziek in dit boek. Op elke bladzijde kun je op een noot drukken, waardoor het verhaal tot leven komt met de muziek van Tsjaikovski’s De Notenkraker.

Over De Notenkraker
De Notenkraker is een klassiek ballet in twee bedrijven. Het Mariinskiballet bracht het stuk in première op 18 december 1892 in het Mariinskitheater te Sint-Petersburg. Het libretto werd geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki. Zij baseerden zich op Alexandre Dumas’ versie van Ernst Hoffmanns sprookje De notenkraker en de muizenkoning. De oorspronkelijke choreografie is van Marius Petipa en Lev Ivanov op muziek die Pjotr Iljitsj Tsjaikovski voor het ballet componeerde. Het stuk, dat ook geschikt is voor kinderen, speelt rond de kerstboom en kerstgeschenken. De notenkraker wordt om deze reden dikwijls rond Kerstmis uitgevoerd. [Bron: Wikipedia]

Over de muziek van De Notenkraker
Ook mensen die “niets” hebben met klassieke muziek, zullen toch wel eens kennis gemaakt hebben met stukken uit de muziek van De Notenkraker. Met name de muziek uit onderstaand fragment is iets wat kinderen zal aanspreken en wat volwassenen al snel zullen mee-neuriën:

Over dit boek De Notenkraker
Dit boek combineert het inmiddels klassieke verhaal van De Notenkraker met korte stukjes van de muziek van Tsjaikovski. Een mooie manier om je kind met allebei kennis te laten maken!

De Notenkraker – Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Jessica Courtney-Tickle
Boek met muziek, 24 pagina’s, uitgeverij Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share