Stel je voor… Er staat een uitje op de planning waar je vrouw of vriendin niet bij kan zijn. Je weet dat er van je verwacht wordt dat je aanwezig bent of het is juist zo’n dag die je absoluut niet wilt missen. Alleen de weg er naar toe zorgt misschien voor wat figuurlijke hobbels. Je zoon geeft na een halfuur aan dat hij moet plassen en dochterlief zet uit verveling een flinke keel op. Jij wilt je vooral op de weg focussen.

Niet ondenkbaar toch? Het is fijn om de autorit op een heel relaxte manier te kunnen doen waarbij jij én je kinderen ontspannen aankomen op de plaats van bestemming. In dit artikel lees je hoe je daarvoor kunt zorgen!

Een goede voorbereiding
Goed voorbereid zijn is belangrijk als je met kinderen op stap gaat. Je kunt onhandige situaties voorkomen door vooraf al maatregelen te nemen. Vooral als je autorijdt, heb je concentratie nodig om veilig van A naar B te komen. Je wilt niet ter plekke oplossingen hoeven te bedenken, terwijl de verkeerssituatie om jouw aandacht vraagt. Toch zul je ook rekening moeten houden met de kinderen op de achterbank. Zij verdienen evengoed jouw aandacht. Hoe kun je hier in de voorbereiding rekening mee houden? Een aantal tips:

    • Zorg ervoor dat iedereen geplast heeft voordat je in de auto stapt. Dit voorkomt een aantal bezoekjes langs de weg en zorgt voor meer rust in de auto.
    • Laat de kinderen een aantal dingen uitkiezen die ze mee kunnen nemen om onderweg mee te spelen. Is je kind hier nog niet aan toe? Kies dan samen iets geschikts uit of bepaal het zelf. Ook hier kun je onderweg van profiteren: de kinderen vermaken zich en jij kunt ontspannen autorijden.
    • Ben je lang onderweg? Bekijk vooraf waar je geschikt kunt stoppen om een pauze te nemen. Het is belangrijk dat de kinderen hun energie kwijt kunnen, dus let daar goed op in de zoektocht naar een geschikte plek.

Een goede autoverzekering geeft rust
Tref zelf ook een aantal voorbereidingen. Neem je autoverzekering nog eens onder de loep. Ben je goed verzekerd? Het geeft een gerust gevoel als je een gedegen autoverzekering hebt afgesloten. Denk hierbij niet alleen aan een goede dekking voor de auto, maar ook aan een inzittendenverzekering. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een verzekering met aanvullende pechhulp. Hiermee kom je niet voor verrassingen te staan en dat geeft natuurlijk de meeste rust!

Multitasken
Het is fijn als kinderen zich zelfstandig goed kunnen vermaken. Toch is het ook gezellig om wat spelletjes achter de hand te hebben waar je tijdens de autorit zelf ook aan mee kunt doen en tegelijkertijd op de weg kunt letten. Wat dacht je van de klassieke autospelletjes als ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of ‘Wie ben ik?’ Deze spelletjes zullen jouw aandacht op de weg niet erg verminderen. Zorg daarbij voor wat lekkers en handige pakjes drinken. Je zult ervan versteld staan hoe makkelijk jij kunt multitasken!

Share