Mijn broertje en ik hadden ‘vroeger’ blaaspijpen: van die gele buizen die over waren bij een bouwproject in de buurt. We draaiden ‘pijltjes’ van krantenpapier en lieten die, door hard te blazen, rondvliegen.

Deze herinnering, die vele Trotse Vaders ongetwijfeld in een andere versie ook hebben, kwam weer helemaal terug toen ik het persbericht over TornadoTubez las:

TornadoTubez is afgeleid van deze vertrouwde gele buis waar je heel ver mee kon schieten! Dit is dus geen gewone blaaspijp.. Deze speciale versie heeft een witte loop, schuimdarts, een target en nog veel meer. Je schiet nu nog verder dan ooit tevoren!

Wat het unieke en gave is van TornadoTubez is dat je zelf in controle bent over de schietkracht! Jouw blaaskracht bepaalt hoeveel lucht achter jouw dart zit, hoe ver je schiet en of je je gevecht wint! Dat is een compleet ander gevoel dan te schieten met een ‘automatische’ versie. Hierbij zit een restrictie over hoe ver je kunt schieten, op je longinhoud niet! Als je wint, ben je ook echt de welverdiende winnaar.

Er zijn drie TornadoTubez sets verkrijgbaar! De Starter, Combat en Sniper set. Alle drie hebben verschillende features: ze komen allen met handvat, mondstuk, Tornado darts en geprint dartbord. De lengte van de loop is verschillend. De Sniper set is de meest uitgebreide versie met een dubbele loop en een tweede uitvouwbaar handvat dat je kunt gebruiken als tweepoot staander. Met alle drie schiet je verder dan ooit!

Personaliseer je eigen TornadoTubez! Mix en match de verschillende blaaspijpen om je ultieme blaasgeweer te creëren. Gebruik bijvoorbeeld de kleine loop van je Starter set op je Combat set als extra vizier om nog preciezer te schieten. Al voor onder de 10 euro kan je zelf ervaren hoe het is om met deze unieke blaaspijp te schieten. TornadoTubez: Richt, blaas, schiet!

Natuurlijk moesten deze TornadoTubez Starter, Combat en Sniper set worden uitgeprobeerd. Geen enkel probleem om mijn kinderen hier enthousiast voor te krijgen (en stiekem vond ik het zelf ook enorm leuk!).

Het was mooi weer, dus we hebben de pakketten buiten uitgepakt. De TornadoTubes lieten zich eenvoudig in elkaar zetten, maar voelden wel degelijk aan. Ook de meegeleverde ‘pijlen’ voelen stevig aan, ze lijken versterkt en na heel veel keren schieten is er nog niet een beschadigd.

Zelf probeer ik de Starter Set en schiet ik met een pijltje-met-zuignapje op het raam. Meteen raak en het pijltje blijft zonder problemen hangen (en is zonder het te beschadigen weer los te krijgen).

Mijn oudste zoon gaat voor een groter project met de Sniper Set. Als een echte ‘sniper’ zoekt hij zijn target (het raam van ons kantoor, aan de andere kant van de tuin) via het vizier. Tot onze grote lol is hij in eerste instantie zo druk bezig met richten, dat hij vergeet om kracht te zetten bij het blazen 😉 Bij een volgende poging gaat het beter en overbrugt de pijl de hele tuin. Helaas het raam gemist, maar dat gaat vast nog lukken wanneer hij wat meer oefent!

Voor mijn dochter heb ik de meegeleverde scorekaart (in de vorm van een dartsbord) binnen tegen het raam geplakt. Zo wordt het niet nat wanneer het regent, en kan er vanuit de tuin op gericht worden. Ze gebruikt de Combat Set en het lukt haar om goed te richten en doel te treffen.

Natuurlijk zijn de TornadoTubez blaaspijpen ook geschikt om onderling ‘strijd’ te hebben. Wij hebben de regel dat je nooit op iemands gezicht mag richten en dat spel een spelletje moet blijven, zonder agressie. Op die manier kunnen de kinderen zonder risico elkaar achterna zitten in de tuin, met hun nieuwe blaaspijpen! De hond vindt het ook machtig interessant overigens, dus de kinderen moeten enorm snel zijn met het ophalen van de ‘pijlen’ voordat de hond ze te pakken heeft.

Het leukste vinden ze echter om de ramen te beschieten. Binnen, liefst dwars door de kamer heen, en buiten – van een steeds grotere afstand op de scorekaart. Ik vermoed dat zij (en ik!) nog erg veel plezier van dit speelgoed zullen hebben!

TornadoTubez is het enige blaaspijpmerk in de markt en exclusief verkrijgbaar bij Intertoys en Dreamland. Voor minder dan 10 euro heb je al een hele leuke Tornado Tubez!

Share