50 jaar Floris

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de televisieserie Floris uitgezonden werd op de Nederlandse televisie. Veel Trotse (groot)Vaders zullen zich dat nog goed kunnen herinneren. Een heftige serie, met een spannend verhaal en realistische beelden. In zwart-wit, dat dan weer wel.

Floris werd gespeeld door Rutger Hauer. De regie was in handen van Paul Verhoeven en de serie is geschreven door Gerard Soeteman. De werktitel was overigens “Floris en de Fakir”.

De serie speelt zich rond 1500 af, de tijd van Filips de Schone. Gegevens uit de vaderlandse geschiedenis zijn verwerkt in het verhaal rond een adelijke man (Floris van Rosemondt) en een fakir uit India (Sindala, gespeeld door Jos Bergman).

Ter gelegenheid van 50 jaar Floris heeft het Museum van de 20e eeuw in Hoorn een tentoonstelling georganiseerd. Deze is te zien vanaf 3 februari 2019, klik <hier> voor meer informatie.

Persoonlijk hoop ik dat de serie nog een keer uitgezonden gaat worden…. jeugdsentiment!

Karina (530 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.


Caravan (5+), Oorkaan [verslag van de première]
Tips voor "ik-doe-niet-aan-Valentijnsdag" Trotse Vaders
Share