Wat wil jij later worden? Heb je daar wel eens over nagedacht?

Hoe word je dolfijnenverzorger, of dj, of geheim agent? Hoe is het om een stuntman te zijn, of een LEGO-ontwerper? In Van boswachter tot YouTuber staan 25 interviews met mensen met een droom beroep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun werk inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. En niet te vergeten: ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen!

Met verhalen van astronaut André Kuipers, voetballer Kika van Es, illustrator Jill, patissier Robèrt van Beckhoven, YouTuber Dylan Haegens en goochelaar Victor Mids.

De vrolijke illustraties van Marijke Klompmaker en de luchtige toon van Arwen Kleyngeld benadrukken hoe leuk werk kan zijn, maar de schrijvers geven ook realistische tips. Zo zet dit boek kinderen aan het denken over hun toekomstdromen en talenten.

Recensie
Ik vind dit een bijzonder goed boek. Het spreekt kinderen / pubers aan omdat er een aantal voor hen aansprekende beroepen en bekende mensen in staan, maar het geeft veel meer informatie dan alleen over de populaire beroepen.

De opzet van de hoofdstukken is goed: een combinatie van informatie en ervaring. Het komt eerlijke en compleet over.

Het boek is prima vormgegeven en ook zonder dat je voor een beroepskeuze staat, leuk om door te kijken en te lezen. Ook voor Trotse Vaders, er zijn immers een boel beroepen die er ‘vroeger’ nog niet waren!

Van boswachter tot YouTuber – Arwen Kleyngeld e.a.
Hardcover, 120 pagina’s, Fontaine Uitgevers B.V.
Bestel dit boek hier >>>>

Share