Altijd leuk: als eerste een boek mogen lezen of een film mogen zien. Voor mijn jongste zoon is het helemaal ‘chill’ wanneer hij al LEGO DC Super-Villains mag spelen, lang voor deze nieuwe LEGO game op de markt komt.

Algemene informatie
LEGO® DC Super-Villains is de eerste LEGO®-game die spelers midden in een schurkcentrisch verhaal plaatst waarin ze als hun eigen superschurk naar hartenlust kunnen spelen en creëren. Hun personage wordt het middelpunt van het verhaal, terwijl ze samenwerken met een verscheidenheid aan iconische schurken in dit hilarische en originele verhaal dat samen met DC is geschreven.

In LEGO® DC Super-Villains is de Justice League verdwenen en is de bescherming van de aarde overgelaten aan een groep nieuwe helden uit een parallel universum die zich hebben uitgeroepen tot het “Justice Syndicate”. Beruchte DC-superschurken uit de “Legion Of Doom” ontdekken dat de nieuwste helden van de aarde misschien niet zijn wat ze beweren. Met het compleet aanpasbare superschurkpersonage van de speler in de leidende rol moet dit team van kleurrijke wetsovertreders zijn krachten bundelen om de kwade plannen van de onbekende vreemdelingen te dwarsbomen.

Aan de slag dus!
Als eerste mag mijn zoon zijn eigen ‘schurk’ gaan vormgeven. Dat is echt nieuw in de LEGO games, en wordt erg leuk bevonden, zowel door mijn zoon als door mij. Je kunt echt ontzettend veel keuzes maken om je eigen personage te creëren en dat is al een avontuur op zich.

Overigens zitten er nog veel meer in-game aardigheden in, zoals de mogelijkheid om foto’s van je personage te maken en te bewerken.

Het spel is ook erg origineel. Hoewel er dezelfde prima graphics en dezelfde humor in te vinden is (gelukkig) draait het nu niet om helden, maar om schurken. Een prima concept voor urenlang spelplezier!

LEGO® DC Super-Villains is verkrijgbaar vanaf 17 oktober 2018 voor PlayStation® 4 computerentertainmentsysteem, Xbox One X, Nintendo Switch™, en pc.

Share