Op het speelbord van Ik zie je wel! Jungle staan maar liefst 300 wilde dieren afgebeeld. Sommige ken je misschien al, zoals de luipaard en de neushoorn, en sommige nog niet. Zie jij de giraf? Of zou je eerder de Malagassische girafkever herkennen?

Pak een fiche van een dier uit de doos en probeer als eerste het dier op het bord te vinden. Het speelbord bestaat uit zes dubbelzijdige, aansluitende driehoeken die je telkens in een andere volgorde kan leggen zodat het zoeken naar dieren je nooit verveelt. Je kan het spel met twee of meer personen spelen.

Recensie
Wat een origineel spel is Ik zie je wel! Jungle. Ten eerste is er de opvallende vormgeving: een driehoekige doos waarin de fiches zitten, een doosje wat je eenvoudig zelf in elkaar kan zetten en 6 puzzelstukken die aan elkaar gelegd een zeshoek vormen. Het ziet er degelijk en aantrekkelijk uit. Maar is het ook leuk?

Samen met mijn 12-jarige tweeling ga ik het spel spelen. Omdat één van de twee een spel al snel minder leuk vindt, wanneer hij (oeps, nu heb ik toch verklapt om wie van de tweeling het gaat…) verliest, spelen we veel spelletjes met aangepaste regels.

Bij Ik zie je wel! Jungle werken we dus samen: om de beurt pakken we een fiche uit het doosje en leggen die in het midden, met het plaatje bovenop. Dan gaan we speuren….. ergens op het spelbord is eenzelfde afbeelding. Hij kan een iets ander formaat hebben, maar hij is er wel…

Wie als eerste de afbeelding op het spelbord gevonden heeft, mag de fiche omdraaien en de naam van het dier voorlezen. Dat leidt tot grote hilariteit want het zijn vaak lastige en/of grappige namen. Wij laten de fiches vervolgens omgedraaid op het spelbord liggen.

Het spel hoor je te spelen in competitie-vorm. Wie als eerste het dier van de fiche op het spelbord terugvindt, mag de fiche houden. Degene met de meeste fiches wint. Ook leuk natuurlijk!

Dit spel is bedoeld voor 2 of meer spelers, maar je kunt natuurlijk ook zelf gaan speuren. Terwijl ik deze recensie schrijf, is mijn dochter nog verder aan het zoeken. Het is gewoon enorm leuk om te doen!

Ik ben benieuwd hoeveel namen van dieren we de komende tijd gaan bijleren. Ongemerkt gebeurt dat heel snel. Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat je een krokodil hebt gezien en het blijkt een Nijlkrokodil te zijn, dan weet je dat de volgende keer. Hetzelfde voor geldt voor de langooregel. Sommige andere namen zullen we vaker voorbij moeten zien komen voordat we ze echt kennen, denk ik.

Ik zie je wel! Jungle is een spel om vaak te spelen. Iedereen kan meedoen, jong of oud en heeft evenveel kans. Het spelbord is iedere keer anders omdat je zelf de puzzelstukken op een andere manier aan elkaar kunt leggen. En ieder ‘puzzelstuk’ is aan beide kanten bedrukt!

Zelfs wanneer je het spel vaker speelt, is het nog een uitdaging omdat er maar liefst 300 dieren op afgebeeld staan. Of eigenlijk 301…. van één dier is geen fiche, maar welk dier dat is ontdek je volgens mij pas wanneer je het spel echt heel vaak gespeeld hebt!

Ik zie je wel! Jungle is echt een aanrader. Je kunt het ‘even’ spelen (bijvoorbeeld door iedere speler 10 dieren te laten halen uit de doos) of langer. Wij gaan het in ieder geval nog vaak spelen!

Ik zie je wel! Jungle is bij de betere boekwinkels en bij winkels zoals bij Bever te koop.

Share