“Amsterdam Resized” – Opmerkelijk fotoboek van Jasper Léonard (Lannoo)

Geboren en getogen in Amsterdam kreeg ik voor Sinterklaas het prachtige fotoboekje van Jasper Léonard “Amsterdam Resized”. Daar was ik zeer verguld mee, want ik kende natuurlijk al een ander boekje uit die serie: “NewYork Resized“.  Ook door mij besproken op Trotse Vaders.

Inhoud

Ook dit fotoboekje is uitgegeven door de Belgische uitgever Lannoo in haar unieke fonds van Marked-Books.
De Belgische fotograaf Jasper Léonard past de zogenaamde Tilt-Swift methode toe met speciale lenzen, fotografeert van (grote) hoogte en het effect is, hoewel volledig natuurgetrouwe live-opnames van situaties in de stad, een verstilt beeld dat doet denken aan grote maquettes met play-mobiel voorwerpen en poppetjes. 

Beoordeling

Naast het wonderlijke en verrassende effect van de Shift-Swift foto’s zijn de plekken uit Amsterdam en omgeving met zeer geslaagd geselecteerd. Het zijn uiteraard de meest gekende plekken maar ook de foto met het festival terrein is een onderwerp dat past bij Amsterdam. Kortom een heel plezierig handzaam boekje, dat ook uitermate geschikt is om op de Salon-Tafel te laten liggen zodat uw gasten het vanzelfsprekend in de hand zal nemen en verbazing zullen tonen. Zeer aanbevolen.

Amsterdam Resized – (c) Jasper Léonard

Bestellen

U kunt dit en de andere titels uit de reeks bestellen bij Bol.com:

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Spannend eten voor de kleintjes
Tolkien [trailer en informatie]
Share