Als Trotse Vader wordt er niet alleen van je verwacht dat je je kind(eren) voorleest, maar ook dat je ze helpt met leren lezen en ze stimuleert om dat te blijven doen.

Om het zowel voor jou, als voor je kind, leuk te maken, heeft uitgeverij De Wakkere Muis een samen-lees boek gemaakt, gebaseerd op een eerder uitgegeven boek van Geronimo Stilton: Hoe vang je een mummie? Wij kregen dit nieuwe boek als cadeautje toegestuurd.

Inhoud
Een Stilton Samenleesboek voor de beginnende lezer! Samen een boek lezen is niet alleen erg gezellig, het is ook stimulerend voor kinderen en het bevordert het taalbegrip! In dit boek kan de beginnende lezer op elke pagina een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen (op AVI-niveau M3).

In Hoe vang je een mummie? wordt er een verdacht pakketje bezorgd op het Schedelslot, het kasteel van de familie Duistermuis. Wat zou het kunnen zijn? Iedereen denkt dat het beter is het pakket dicht te laten, maar Grap en Grol maken het stiekem toch open. En daarmee laat de ondeugende tweeling … de mummie van een Egyptische prinses vrij. En wat voor een! Ze joelt en ze schreeuwt en richt alleen maar ellende aan in de Vallei der IJdele Vampiers. De enige manier om haar tot bedaren te brengen is om haar verliefd te laten worden. Maar hoe dan? Dan krijgt Duifje plots een idee als ze naar Geronimo kijkt …

In dit boek staat op de vertrouwde, mooi geïllustreerde manier een spannend verhaal waarbij zeer regelmatig een aantal zinnetjes staan die een beginnende lezer (M3 niveau) zelf kan lezen.

Op die manier lees je gezellig samen een boek. Een mooie manier om voorlezen en leren lezen te combineren en fijn voor zowel Trotse Vaders als voor kinderen!

Samen lezen: Hoe vang je een Mummie – Geronimo Stilton
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Share