Odin, Thor en Loki…. veel kinderen zullen die namen kennen uit diverse Marvel films. Maar deze namen komen uit Noorse Mythen en er is nu een prachtig boek geschreven waarin deze verhalen zeer toegankelijk zijn gemaakt: Noorse mythen – over Odin, Thor en Loki

Inhoud
De goden van de Vikingen komen tot leven in deze meeslepende, magische mythen. Lees over Odin met zijn ene oog, Thor en zijn machtige hamer en Loki de roodharige, listige bedrieger.

Margaretha van Andel weet de taal van Kevin Crossley-Holland, waar de listen doorheen sijpelen, de goden in bulderen en het bloed vanaf druipt, weergaloos in het Nederlands te vangen. En de duistere illustraties vol spanning en schaduwen van Jeffrey Alan Love slepen je mee in de vreemde wereld van oude magie, reuzen, dwergen en monsters.

Mening
Het boek Noorse mythen – over Odin, Thor en Loki is werkelijk schitterend. Groot formaat (bijna 28 x 25 centimeter, hardcover, 238 pagina’s, 3 centimeter dik) en prachtig vormgegeven. Uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat.

Bekijk op bol.com

De illustraties van Jeffrey Alan Love hebben verdiend de Zilveren Penseel 2019 in de categorie Geïllustreerde jeugdboeken gewonnen.

De verhalen zijn echt goed geschreven en behalve spannend ook interessant. Echt een boek om in huis te halen en (voor) te lezen. Je kinderen zullen de ‘echte’ verhalen over Loki en Thor leren kennen en nog veel meer. En ook voor jezelf is dit prachtige boek een aanrader!

Bekijk op bol.com
Share