Noorse sagen

Ruim 20 jaar geleden was ik in IJsland. Toen viel me op hoeveel er nog te zien was van het geloof van mensen in het bestaan van bijvoorbeeld trollen. De IJslandse volksverhalen zijn verweven met de soms sprookjesachtige, soms grillige natuur van het land.

Een aantal IJslandse spookverhalen en andere Vikingmythen zijn door Kevin Crossley-Holland bijeengebracht en opnieuw verteld in het boek Noorse sagen – voorbij de regenboogbrug. Net zoals het eerder verschenen boek Noorse Mythen is ook dit boek geïllustreerd door Zilveren Penseel winnaar Jeffrey Alan Love en uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat.

Algemene informatie
Wie de regenboogbrug naar Midgard oversteekt, betreedt een wereld van groene vlaktes en ijzige gletsjers. Daar stelt Odin het verstand van de rotsreus Tangler op de proef, en begroet Frigg een sterveling in haar oogverblindende kristallen grot.
Maar wie is nu echt de machtigste god of godin van Asgard?
Lees in deze wonderbaarlijke, bloedstollende Vikingmythen en IJslandse spookverhalen hoe Odin en de Noorse goden en godinnen magische kunsten uithalen, terwijl sluwe dwergen, bergtrollen en andere bovennatuurlijke wezens door het land struinen.

Noorse Sagen – Voorbij de Regenboogbrug
Kevin Crossley-Holland en Jeffrey Alan Love
Hardcover met papieren omslag, 96 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat

Mening
Ik vind het echt een prachtig boek. Het geeft een inkijkje in het leven in de woeste Noordelijke omgeving en in de rol die Goden en fantasy wezens hebben in de geschiedenis en verhalen van de Noordelijke landen. De verhalen zijn herverteld, maar zijn duidelijk “oud”, en soms niet zo vloeiend als moderne sprookjes. Dit maakt het des te interessanter.

De illustraties zijn schitterend. Echt schitterend. Kortom: echt een boek om in huis te halen, te lezen en in het zicht te laten liggen!

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Maak je eigen "Mario Cart racebaan" in huis
Fungies
Share