Tja… kun je eigenlijk gamen in de ruimte? En smaakt drop beter of slechter in de ruimte? Maar liefst 101 van dit soort vragen van kinderen zijn verzameld en wie kan deze beter beantwoorden dan de enige Nederlander die twee keer in de ruimte is geweest: André Kuipers.

Samen met Sander Koenen is er een nieuw boek verschenen waarin André Kuip[ers vragen over het leven van een astronaut beantwoordt: Kun je gamen in de ruimte. Algemene vragen zoals “voel je de snelheid in het ruimtestation” en prangende vragen zoals “hoe moet je naar de wc zonder dat de drollen zweven”, maar ook persoonlijke vragen aan André, zoals bijvoorbeeld wat hij het meest gemist heeft in de ruimte en of hij bang was niet terug te kunnen naar de aarde.

Kortom: een boek wat zowel voor kinderen als voor ouders leuk is om te lezen, of om af en toe in te kijken en zo meer te leren over het leven in de ruimte, maar ook over techniek en hoe je astronaut kunt worden.

Het boek ziet er echt prachtig uit, telt 125 pagina’s, heeft een harde kaft, voelt zwaar aan en is uitgegeven door uitgeverij Witte Leeuw. De illustraties en foto’s zijn erg mooi en het boek is overzichtelijk ingedeeld in thema’s. Een aanrader, ook om cadeau te doen aan iemand die geïnteresseerd is in de ruimte en/of in de ervaringen van André Kuipers.

Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Share