Reis om de wereld in 80 dagen, geschreven door Jules Verne in 1872 is een klassieker. Het is niet zijn bekendste boek, maar de meeste mensen kennen het wel, soms ook door de verfilmingen of de spelletjes die er omheen zijn gemaakt.

Het boek zelf heb ik ooit aan mijn oudste zoon voorgelezen en is echt een prachtig verhaal. Het taalgebruik is echter niet van deze tijd en daarom wat lastig voorlezen of moeilijk voor kinderen om zelf te lezen. Daarom is het fijn dat Tiny Fisscher het op een toegankelijke manier heeft herschreven.

Neem daarbij de illustraties van Juliette de Wit, die onderdeel uitmaken van het verhaal, en je hebt een werkelijk prachtig boek in de sfeer van toen maar dan goed (voor)leesbaar. Echt…. ga dit boek lezen en laat ook je kind(eren) kennis maken met deze klassieker!

Inhoud
Suez. Ik schaduw Phileas Fogg, dief Bank van Engeland. Stuur zo spoedig mogelijk arrestatiebevel naar Bombay. Afz: Fix, rechercheur

Londen, herfst 1872. Bijna niemand weet iets van Phileas Fogg, behalve dat hij een man van de klok is, dat hij van kaarten houdt, en dat hij veel geld heeft. Hoe hij rijk is geworden, weet niemand.

Op een dag wedt hij dat hij in 80 dagen een reis om de wereld kan maken. Hij vertrekt meteen, samen met zijn nieuwe Franse bediende Passepartout. Ze nemen bijna niets mee, alleen een reistas met kleren en een tas met geld. Dat is verdacht: zou Phileas Fogg misschien de bankovervaller zijn die onlangs de Bank van Engeland heeft beroofd? Politieagent Fix vertrouwt het niks en zet de achtervolging in…

Reis om de wereld in 80 dagen | Tiny Fisscher & Juliette de Wit
€ 17,99 | Gebonden | 9+ | ISBN 978 90 214 245 76
Hardcover, 220 pagina’s, uitgeverij Volt.

Share