Het is weer zover: het ideale cadeauboek voor jong en oud is weer verkrijgbaar: het Guinness World Records boek. Vol met interessante records, met bizarre weetjes, indrukwekkende feiten en knappe prestaties.

Wat is er nieuw dit jaar?
In Huize Trotse Vaders hebben we al een aantal jaaredities liggen en deze boeken blijven mooi en boeiend om op te pakken. Toch kijken we ieder jaar weer uit naar de nieuwe editie. Wat is er nieuw dit jaar? Zijn er nieuwe Nederlandse en Belgische records (ja!) en welke van de records zouden wij kunnen / willen verbreken?

Nederland en België
Wat de Nederlandse en Belgische records betreft die het Guinness World Records 2022 boek hebben gehaald, meldt uitgeverij De Fontein onder andere:

  • De langste bodybuilders: Olivier Richters (218,3 cm) en Maria Wattel (182,7 cm)
  • De hoogste stapel wafels: Francis en Michel De Buck, met een hoogte van 91,5 cm
  • De meeste minidominostenen om laten vallen: Wasilja Peterse, met 3.202 stuks
  • En uitgeverij De Fontein heeft ook een record met de Baantjer-serie: de langstlopende serie met dezelfde hoofdpersoon!

Bescherm onze aarde
De compleet nieuwe editie van Guinness World Records 2022 bevat duizenden records en sublieme foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Talloze recordhouders passeren de revue die proberen duurzamer om te gaan met de aarde. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet.

Cover van Guinness World Records 2022
Na alle “shiny” covers van de afgelopen jaren, is het een verrassing dat deze cover heel anders is. Het lijkt wel of Jan van Haasteren ermee aan de slag mocht! Getekend met veel details is de cover alleen al aantrekkelijk genoeg om een tijd naar te kijken / zoeken.

Inhoud
Maar.. wanneer je uitgekeken bent op de cover, biedt het Guinness World Records boek 2022 meer dan 250 kleurrijke pagina’s vol records, gesorteerd op onderwerp. Een boek om in het zicht te laten liggen en regelmatig op te pakken. En misschien komt mijn hond wel in de volgende editie als de hond met de meeste interesse in wereldrecords 😉

Share