Na een hele serie “kookbijbels” is het nu tijd voor “kookatlassen” šŸ˜‰ Om te beginnen de Bakatlas van Rutger van den Broek.

De bakatlas is een lijvig boek, 440 pagina’s met een stoere hardcover, uitgegeven door uitgeverij OverAmstel. Het bevat maar liefst 150 recepten! Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Samenvatting
Overal ter wereld wordt gebakken. Van Oostenrijkse apfelstrudel tot Portugese pastĆ©is de nata en van Indonesische pandancake tot aan Amerikaanse devil’s foodcake. Of wat denk je van koeksisters uit Zuid-Afrika en Russische honingtaart? In De Bakatlas laat Rutger van den Broek je in meer dan 150 toegankelijke recepten zien hoe divers er over de hele gebakken wordt en hoe je dat zelf thuis kunt doen: van koekjes, taarten en cakes tot aan brood(jes) en desserts.

Mening
Ik vind het een prima boek. De recepten zijn erg duidelijk en op een originele manier onderverdeeld (per deel van de wereld). Op deze manier kun je niet alleen bladeren / zoeken naar een bepaald recept, maar ook een verjaardag of feest bijzonder maken door een aantal recepten in een bepaald thema te maken. Bijvoorbeeld allerlei verschillende dingen uit Scandinaviƫ voor bij de koffie.

Voor mij zien de recepten er prima haalbaar uit en ondanks dat het recepten zijn uit de hele wereld, zijn de ingrediƫnten ook niet onmogelijk, zoals soms in kookboeken het geval is. Kortom: een leuke aanwinst voor in de keuken en ook een goede cadeautip voor de komende feestdagen!

Share