Toen mijn oudste nog een kleuter was, heb ik hem het boek Michiel van de Hazelhoeve voorgelezen. Dit boek is geschreven door Astrid Lindgren, die ook (onder andere) Pippi Langkous heeft geschreven.

Als kind heb ik de verfilming van beide boeken gezien. Films van Pippi Langkous en de serie over de Hazelhoeve, waarbij Michiel nog gewoon Emil heette…. En ik vond vooral de afleveringen over Emil geweldig. De vader, die dan heel boos “Emil” riep, wanneer Emil in zijn onschuld ergens weer een puinhoop van maakte. En het schuurtje waarin hij dan verdween tot de boze bui van zijn vader gezakt was en waar hij poppetjes sneed. Genieten!

Nu heeft uitgeverij Ploegsma een aantal winterse verhalen uit het boek van Astrid Lindgren gebundeld in een mooi mooie hardcoverboek van 139 pagina’s als Emiel: Winter op de Hazelhoeve. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Het is echt een mooi boek om cadeau te geven. Aan jezelf bijvoobeeld, zodat je het kunt voorlezen aan je kind(eren) en er zelf ook van kunt genieten! Het is vooral leuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Share