Beer zoekt een beste vriend

Boek van:
Petr Horček
Price:
€ 14,99

Reviewed by:
Rating:
5
On 13 september 2022
Last modified:18 september 2022

Summary:

Voorleesavontuur
Sinds de uitvinding van de knuffelbare Teddybeer, kan het niet op met de berenboeken en berenvriendjes. De eindeloos knuffelbare Winnie de Poe en ‘Welterusten kleine beer’ van Martin Waddell pareltjes. ‘Beer zoekt een beste vriend’ past beslist in dit rijtje. Al snel maakt Petr duidelijk wat de strekking van het verhaal is; een wat jonger broertje of zusje zal het niet direct zien. Het oudere broertje of zusje zal spannend genieten van de ‘domme beer’ die ‘het niet ziet’. Een goed geplaatste vraag van vader helpt natuurlijk om de spanning te verhogen en het verhaal te doorzien.
Beregoede illustraties
Volgens traditie horen bij berenavonturen berentekeningen. De zachte tekeningen van Barbara Firth zijn hartverwarmend. De tekeningen van Petr Horček zijn door kleur en stijl aantrekkelijk avontuurlijk. De beren bewegen door een overtuigend berenlandschap met stoere bomen en een gevaarlijke afgrond. De illustraties ondersteunen het verheel op een prachtige manier.
Een gelaagd avontuur
Het avontuur heeft een diepere laag. Daardoor blijft het voor de kleine avonturier spannend en interessant. Maar het is ook leerzaam. De opzet geeft de voorlezende avonturier de mogelijkheid om niets te vragen en het verhaal zichzelf te laten vertellen, maar ook een gerichte vraag als ‘zie jij de vriend al?’ houdt het avontuur blijvend aantrekkelijk. Het boek is om al deze redenen een heerlijk cadeautje.

Voorleesavontuur Sinds de uitvinding van de knuffelbare Teddybeer, kan het niet op met de berenboeken en berenvriendjes. De eindeloos knuffelbare Winnie de Poe en ‘Welterusten kleine beer’ van Martin Waddell pareltjes. ‘Beer zoekt een beste vriend’ past beslist in dit rijtje. Al snel maakt Petr duidelijk wat de strekking van het verhaal is; een wat jonger broertje of zusje zal het niet direct zien. Het oudere broertje of zusje zal spannend genieten van de ‘domme beer’ die ‘het niet ziet’. Een goed geplaatste vraag van vader helpt natuurlijk om de spanning te verhogen en het verhaal te doorzien. Beregoede illustraties Volgens traditie horen bij berenavonturen berentekeningen. De zachte tekeningen van Barbara Firth zijn hartverwarmend. De tekeningen van Petr Horček zijn door kleur en stijl aantrekkelijk avontuurlijk. De beren bewegen door een overtuigend berenlandschap met stoere bomen en een gevaarlijke afgrond. De illustraties ondersteunen het verheel op een prachtige manier. Een gelaagd avontuur Het avontuur heeft een diepere laag. Daardoor blijft het voor de kleine avonturier spannend en interessant. Maar het is ook leerzaam. De opzet geeft de voorlezende avonturier de mogelijkheid om niets te vragen en het verhaal zichzelf te laten vertellen, maar ook een gerichte vraag als ‘zie jij de vriend al?’ houdt het avontuur blijvend aantrekkelijk. Het boek is om al deze redenen een heerlijk cadeautje.

Wessel van Setten (2 Posts)

Mijn naam is Wessel. Ik ben de Trotse Vader van 2 volwassen kinderen en werk als leraar geschiedenis


Wil de Krokodil
Thea Beckman prijs uitgereikt in Archeon
Share