Wanneer je gezellig met je kinderen een film wilt gaan kijken, kun je diepe indruk maken als je tevoren aankondigt dat je ‘wel even’ zelf popcorn gaat maken. Zeker wanneer de kinderen mee mogen “helpen”!

Zelf popcorn maken is erg eenvoudig en het voordeel is dat het lekker is (nog een beetje warm!) en dat je zelf kunt kiezen welke smaak of smaken je toevoegt: suiker, zout of nog iets anders naar keuze zoals cacao of paprikapoeder.

popcorn-maken-2 popcorn-maken-1

Wat je nodig hebt is popcornmais (is gewoon in de supermarkt te koop), slaolie en een pan met een glazen deksel, liefst een groot formaat pan.

Scheutje olie op de bodem, mais erbij, deksel er op, vuur er onder en wachten maar! In no-time heb je een heleboel eigengemaakte popcorn. Lekker om te eten, leuk om omhoog te gooien en te proberen in je mond op te vangen (vond onze hond ook….)

popcorn-maken-3

Wat je goed in de gaten moet houden is:

  • Bedek alleen de bodem van de pan, anders gaat de mais aanbranden
  • Doe echt (ja, echt!) een deksel op de pan
  • Haal het deksel er pas af wanneer je al een tijdje geen “plop” meer hebt gehoord. Alhoewel… een beetje rondspringend popcorn vergroot wel de feestvreugde 😉
Share