bananen-pap-ontbijt-trotse-vaders-1Wanneer je ’s morgens niet op je best bent, zelfs niet na een paar koppen koffie, is het prettig om een eenvoudig en snel ontbijt te kunnen maken voor je kind(eren) wat ze niet alleen lekker vinden, maar wat nog gezond is ook: bananenpap.

Het is eigenlijk een toevoeging aan het gewone bord pap, wat vaak als ontbijt gegeven wordt. Je voegt er alleen banaan aan toe. Voordeel: één stuk fruit gaat ongemerkt al naar binnen, dus je kunt zowel granen als melk als fruit van je to-do-lijst afvinken 😉

Hoe maak je deze bananenpap:
Verwarm de (soya)melk, kan ook in de magnetron. Haal de schil van de bananen (1 per persoon). Doe deze in stukjes, samen met de warme melk, in een blender. Wanneer je die niet hebt, prak je de bananen in een diep bord en voeg je steeds een beetje melk toe.

Screenshot 2015-05-12 at 13.15.15 bananen-pap-ontbijt-trotse-vaders

Ontbijtgranen in een diep bord en met het melk-banaan mengsel een lekker bordje pap maken. Heb je nog bananen-melk over? Doe dat in een beker en laat je kind(eren) dat er nog lekker bij opdrinken. Succes verzekerd!

Share