Snel en gezond ontbijt: bananenpap [recept]

bananen-pap-ontbijt-trotse-vaders-1Wanneer je ’s morgens niet op je best bent, zelfs niet na een paar koppen koffie, is het prettig om een eenvoudig en snel ontbijt te kunnen maken voor je kind(eren) wat ze niet alleen lekker vinden, maar wat nog gezond is ook: bananenpap.

Het is eigenlijk een toevoeging aan het gewone bord pap, wat vaak als ontbijt gegeven wordt. Je voegt er alleen banaan aan toe. Voordeel: één stuk fruit gaat ongemerkt al naar binnen, dus je kunt zowel granen als melk als fruit van je to-do-lijst afvinken 😉

Hoe maak je deze bananenpap:
Verwarm de (soya)melk, kan ook in de magnetron. Haal de schil van de bananen (1 per persoon). Doe deze in stukjes, samen met de warme melk, in een blender. Wanneer je die niet hebt, prak je de bananen in een diep bord en voeg je steeds een beetje melk toe.

Screenshot 2015-05-12 at 13.15.15 bananen-pap-ontbijt-trotse-vaders

Ontbijtgranen in een diep bord en met het melk-banaan mengsel een lekker bordje pap maken. Heb je nog bananen-melk over? Doe dat in een beker en laat je kind(eren) dat er nog lekker bij opdrinken. Succes verzekerd!

Karina (555 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


De jaloerse waterkip
Ik kom terug - Adriaan van Dis [luisterboek]
Share