Croma roerbak gerecht

croma-wok-trotse-vaders-1Zoals op TrotseMoeders.nl beschreven werden wij van trotsemoeders en trotsevaders uitgenodigd om eens het nieuwe product van Croma, Roerbak Oliemelanges uit te proberen. Dat betekent dus een roerbak gerecht maken. Ik heb een eigen wok-recept gemaakt, waarvan ik denk dat het voor vaders gemakkelijk te maken is (als het leuk is samen met je kinderen) en wat uit ingrediënten bestaat die ook graag gegeten wordt.

in chroma oliemelange bereide wok gerecht.Voor het recept is nodig: een teentje knoflook, een ui, drie paprika’s (verschillende kleuren maakt het op het zicht gelijk een stuk vrolijker), een half pondje peultjes (zijn die er niet dan natuurlijk sperciebonen), en een half pondje kipfilet-stukjes, wat voorgebakken aardappelschijfjes, en amandel snippers (vindt je bij de bakbenodigdheden in het supermarkt schap. Voor de smaak is verder natuurlijk peper en zout nodig en een schepje honing en wat verse peterselie.

wok gerecht voorbereidenGoed wokken / roerbakken begint bij een goede wok pan. Dun metaal zodat het snel tot hoog aan de rand goed heet kan worden. Een ander belangrijke basis is natuurlijk de olie. Die geeft een basis smaak aan het gerecht en goede olie verbrand niet en spat niet. Wij gebruikten natuurlijk Croma Roerbak Oliemelange Mild.

C1Ter voorbereiding wordt de kipfilet gesneden (en met peper en zout ingewreven), de knoflook fijn gesneden, de ui gesneden in kleine stukjes, de paprika in grove stukken en de peultjes gewassen (laat ze wel goed weer drogen want anders spet het allemaal zo).

Ik zet de pan eerst zonder olie op het vuur, en maal er dan zwarte peper in. Als de wokpan heter wordt gaat deze peper heerlijk geuren en dat is het moment dat de oliemelange in de pan wordt gedaan. Niet te weinig.

Wordt dan flink verhit en als het op temperatuur is doe ik er eerst de knoflook in. Dan vrij snel daarna de kipfilet en als die bruin begint te worden, de aardappelschijfjes er in, en even later de ui-snippers.

wokken met kip en aardappel schijfjes paprika en peultjesNa een minuut of drie kunnen de paprika en de peultjes in de wok. Peper en zout naar behoefte toevoegen. Dan laten we de hele inhoud nog zo’n 8 minuten onder voortdurend roeren garen. Check de peultjes of je bijtgaar zijn. De paprika’s zijn dan zeker ook smakelijk en eetbaar.

wok gerecht met peultjesTenslotte voegen we, een handje amandel snippers, een eetlepel honing toe en de peterselie. Even roeren nog en klaar is kees. De pan, als éénpans-gerecht, kan zo op tafel.

Onze kinderen hebben gesmuld en klaagden niet over de peultjes! Al met al een half uurtje in de keuken, heel eenvoudig, kan niet mislukken, en een top resultaat.

recept-wok-trotse-vaders-2

Share