starbucks-ijs-koffieWarm weer? Geen zin in warme koffie, maar wel in een lekker shot cafeïne? Maak dan eens ijskoffie door onderstaande stappen te volgen:

Filter voorbevochtigen
Was voorzichtig de papierenfilter met heet water en doe het spoelwater weg. Dit geeft jouw koffie de puurst mogelijke smaak;

Kies de juiste maling
Voor overgieten koffie voor een papieren filter gebruiken. Het is een relatief fijne korrel die op kristalsuiker lijkt; Tip: Afrikaanse koffies zijn populair om over ijs te gieten, vanwege de uitmuntende pittige, scherpe en sprankelende smaak met een vleugje citroen

Meten
Met ijs overgoten koffie wordt gezet met dubbele sterkte en verdund met ijs, dus 4 eetlepels koffie voor elk kopje heet water.

Gieten en pauzeren
Gebruik heet water dat net stoom heeft afgeblazen en vul de filter half om het koffiedik te doordrenken. Wacht 10 seconden en laat de koffie trekken. Zo wordt het gelijkmatig gehydrateerd en begint de smaak zich te ontwikkelen.

Voltooi het gieten
Voeg langzaam de rest van het water toe, door in kleine regelmatige cirkels op het koffiedik te gieten.

IJs toevoegen
Giet de gezette koffie over vers ijs (ijsklontjes, gemaakt van water) om af te koelen en dien onmiddellijk op. Uiteraard kun je er slagroom op doen 😉

Geen zin om zelf koffie te zetten? Geniet dan van de korting bij Starbucks via Actiepagina.nl: je kunt dan bijvoorbeeld (tijdelijke actie) ’s morgens heerlijk genieten van een lekkere kop koffie of een van de heerlijke varianten daarop, en ’s middags nog even lekker buiten in het zonnetje genieten van een “Frappuccino”. Klik hier om te zien hoe je dat voordeliger kunt doen >>>>

starbucks

Share