George en de onbreekbare code, van Lucy & Stephen Hawking, uitgebracht door KluitmanVandaag, op Pi-day, bereikt ons het droeve nieuws dat Stephen Hawking op 76-jarige leeftijd overleden is.

Stephen Hawking was een wetenschapper die zijn grote kennis voor een breed publiek toegankelijk gemaakt heeft. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Bijvoorbeeld door de boeken die hij samen met zijn dochter Lucy heeft geschreven en waarin een avontuurlijk verhaal doorspekt is met kennis en feiten waardoor kinderen ongemerkt een heleboel leren.

Dat geldt overigens ook voor volwassenen, het is absoluut een aanrader om deze boeken voor te lezen, je steekt er zelf een heleboel van op!

Een aantal jaar geleden is er een prachtige film over zijn leven verschenen, zie:

https://trotsemoeders.nl/2015/01/theory-everything-premiere-verslag/

Over George en de onbreekbare Code:

De adembenemende serie ‘George’ is geschreven door de wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking en zijn dochter Lucy. Ook dit vierde deel in de serie bevat veel informatie over de ruimte en prachtige fotokaternen in kleur.

George en de onbreekbare code, van Lucy & Stephen Hawking, uitgebracht door Kluitman

George en zijn buurmeisje Annie hebben samen een groot geheim: dankzij het computerprogramma Kosmos kunnen zij reizen door de ruimte, maar ze hebben al een tijdje geen ruimtereizen meer gemaakt. Daar komt verandering in als er rare dingen gebeuren: banken delen gratis geld uit, supermarkten accepteren geen pin meer en vliegtuigen blijven aan de grond.

George en de onbreekbare code, van Lucy & Stephen Hawking, uitgebracht door Kluitman

De belangrijkste computersystemen ter wereld zijn gehackt! Annie en George moeten verder de ruimte in dan ooit tevoren om erachter te komen wie of wat erachter zit.

George en de onbreekbare code, van Lucy & Stephen Hawking, uitgebracht door Kluitman

Dit boek, maar ook de vorige 3 delen, zijn aanraders! Leuke, spannende verhalen met veel fantasie en enorm leerzaam.

Bekijk op bol.comGeorge en de onbreekbare code 4 – Lucy & Stephen Hawking
Hardcover, 224 pagina’s, uitgeverij Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere boeken van Lucy en Stephen Hawking, klik hier >>>>

 

Share