De Herenkookclub

CorporateManual_LannooVanavond iets lekkers en verrassends op tafel zetten en je vrienden met iets echt goeds verbluffen? Franse, Spaanse, Belgische, Italiaanse, Hollandse en Duitse gerechten om van te smullen, maar ook hippe recepten van buiten Europa. Altijd met pure, mooie en eerlijke ingrediënten. Niks uit pakjes en zakjes.

Met aanstekelijk enthousiasme deelt Kellerhuis in De herenkookclub zijn grote passie voor eten en koken, praat hij met bevriende chefs en heft hij het glas met Harold Hamersma die een aantal geweldige wijntips bij de gerechten geeft.

Recensie
In ons gezin is het meestal de Trotse Vaders van mijn kinderen die kookt. Zeker wanneer er mensen komen eten. Voor de gewone (lees: gezonde) dagelijkse maaltijd, ben ik de meest aangewezen persoon en ik heb een aantal favoriete recepten om op tafel te zetten wanneer er gasten zijn, maar mijn man is veel creatiever in de keuken en weet altijd iets feestelijks van een maaltijd te maken. En De Herenkookclub is echt een boek voor hem.

herenkookclub-trotse-vaders-1

Waarom dit een mannen / heren – kookboek is? Nou, er is weinig poespas. Geen mooi opgemaakte foto’s van de gerechten, geen lange beschrijvingen over de bereiding, gewoon kort en krachtig met niet te veel ingrediënten allerlei recepten die er (op papier althans) heerlijk uitzien.

herenkookclub-trotse-vaders-3

Ook degenen die wel iets meer willen dan alleen een kookboek met recepten, komen aan hun trekken. Bij ieder recept staat een kort verhaal. Leuk om te lezen, maar niet nodig wanneer je direct to-the-point wilt komen.

Screenshot 2015-02-21 at 14.43.00

Harold Hamersma heeft ook een bijdrage geleverd aan dit boek, door wijntips te geven en zo kun je eenvoudig en snel van jezelf niet alleen een chef-kok maken, maar ook een sommelier en je partner (en eventuele gasten) verrassen met een heerlijke eigengemaakte maaltijd met bijpassende wijn.

herenkookclub-trotse-vaders-2

Wil je nog meer met dit boek dan ideeën op doen? Dan staan er ook interviews in met chef-koks. Lees deze en de vele tips en je kunt je zo aansluiten bij de Herenkookclub!

De Herenkookclub – Tom Kellerhuis
Bekijk op bol.comMet wijntips van Harold Hamersma
Kookboek, recepten, hardcover, 190 pagina’s, uitgeverij Terra
Bestel dit boek hier >>>>

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Kameleon-dag bij het Fries Museum [verslag]
Van alles en nog wat
Share