Een van de meest herkenbare aroma’s van Affligem Tripel is rijp fruit. Je herkent duidelijk het aroma van banaan. De pairing van het bier met deze vrucht, in een gerecht, is daarom een match made in heaven.
Ingrediënten
• 4 bananen
• 150 gram boter
• 100 gram suiker
• 4 cirkels bladerdeeg
• vanille-ijs
• 1 lepel oploskoffie
Voor de karamel
• 100 gram suiker
• 30 gram water
• 5 cl bruine rum
Bereiding
1. Meng de boter en de suiker door elkaar en bestrijk 4 taartvormpjes met het mengsel.
2. Schil de bananen, snijd die in schijfjes en bedek de bodem van de vormpjes met de banaan.
3. Prik de bladerdeeg cirkels in met een vork en dek de vormpjes er mee af.
4. Bak ze 20 minuten in de oven op 180 °C
5. Breng voor de karamel de suiker en het water aan de kook en laat het inkoken tot de suiker goudbruin is.
6. Blus het met de bruine rum af, laat de karamel inkoken tot de gewenste dikte en laat hem afkoelen.
7. Serveer met het vanille-ijs.
8. Geniet bij dit gerecht van een Affligem Tripel.